Nevra Topalismailoğlu-Tamil Nadu ve Kerala Kadınları

Nevra Topalismailoğlu

1969 İstanbul doğumluyum. Evliyim ve 2 çocuk annesiyim. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi, Kadın hastalıkları ve Doğum kliniğinde uzmanlığımı tamamladım.   29 yıldır özel hekimlik yapıyorum.

Fotoğrafa yıllardır ilgim vardı, 2 yıl önce SGK’ dan emekli olunca  temel fotoğraf eğitimi almaya başladım . 1 yıl sonra başlayan pandemi sürecinde de online eğitim ve sunumları takip ettim. İfsak ve Fotoğrafmetre üyesiyim. Yurt dışı yarışmalarda ödül ve sergilemeler aldım. Seyahat etmeyi hep sevdim, bundan sonra yeniden fotoğraf için seyahat edebilmeyi diliyorum.    

Nevra Topalismailoğlu-Tamil Nadu ve Kerala Kadınları

Dünyada birçok ülkeye gezi yapma fırsatım oldu, tereddütsüz olarak Hindistan’ın  en renkli, en farklı, en ilginç yer olduğunu söyleyebilirim. Üç tarafını saran deniz ve Himalayalar’ın oluşturduğu bariyer, ülkenin kültürünü bin yıllarca dış etkilerden korumuş ve değişmeden bugüne gelmesini sağlamış olmalı.  Bugün hala yemeklerini elleriyle yiyen, geleneksel sarileri giyen, sarık takan ve eski alışkanlıklarından vazgeçmeyen insanların ülkesi burası. Sadece zamana direniş yönüyle bile diğer ülkelerden çok daha ilginç bir yer ama daha da etkileyici olan, barındırdığı farklı kültürleri değişmeden günümüze taşıması. 

Kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kültürün ve yaşam tarzının değiştiği Hint alt kıtası, dil, din ve etnik açıdan sahip olduğu çeşitlilikler dolayısıyla ilginç bir mozaik yapıya sahip. Baharat diyarı olarak tanınan Güney Hindistan, tarihi boyunca pek istila görmediği için, ülkenin diğer bölgelerine nazaran daha bakir bir Hint mirasına sahip kalabilmiş. Güney Hindistan eşsiz ve çeşitli bir kültüre sahip. Bu bölgede bulunan Tamil Nadu ve Kerala eyaletleri birbirinden farklı özellikte şehirleri kapsıyor.  29 yıldır Kadın-Doğum uzmanı olarak çalışmanın sonucunda, mesleki olarak kadınlar fotoğrafik açıdan daha çok ilgimi çektiği için sizlerle de paylaşmak istedim. Bu gezinin benim için diğer özel yanı da pandemi başlamadan önce yaptığım son gezi olması.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.  

Fotoğrafların orijinalini görmek için üzerine tıklayın

Tüm portfolyoları görmek için buraya tıklayın...

Youtube kanalımıza abone olmak ve videoları izlemek için tıklayın…