Engin Akgün – Portfolyo

Engin AKGÜN

40 yıl önce Trabzon’da doğdum. İlk 20 yıl doğduğum şehirde eğitim hayatıyla, ikinci 20 yıl da İstanbul’da mimarlık yaparak geçti. 

2009 yılında fotoğraf çekmeye başladım ve Fototrek Fotoğraf Merkezi’nde açılan birçok atölyeye katıldım. Merkezinde insanın ve yaşamın olduğu fotoğrafları çekmeye çalışıyorum. Bu sırada İstanbul’u araştırmak ve öğrenmek de ayrı bir keyif veriyor bana.

2017 yılında seyahat ettiğim şehirlerle ilgili yazılarımı “enginrotalar.com” sayfamda paylaşmaya başladım. 2019 yılından beri de fotoğraf ve yazının yanına bir de bu rotalardaki izlenimlerimi video şeklinde kaydederek yine “Engin Rotalar” ismiyle Youtube kanalımdan paylaşıyorum.

Kısaca “Hayata molalar vermek adına üretmek ve yolda olmak güzeldir.”

Engin AKGÜN İstanbul’u Seyredenler Portfolyosu

İstanbul yüzyıllardır merak uyandıran, sahip olunmak istenen ve seyredilen bir şehirdir. Hem dünyanın birçok yerinden hem de bu şehirde yaşayan birçok insan İstanbul’u görmek, gezmek ve yaşamak ister. Sokaklarda dolaşırken etrafınıza baktığınızda mutlaka bir yerleri seyreden insanlar görürsünüz. Bu bazen bir cami, bazen bir kilise, bazen de deniz, vapur veya martılar olabilir. 

Bu şehrin karmaşası da, güzelliği de, tarihi yapıları da kendine baktırır insanı. Defalarca geçtiğiniz sokakta bir gün, o ana kadar hiç fark etmediğimiz yüzyıllar öncesinden kalan bir çeşme görüp şaşırabilirsiniz. Veya daha önce birçok defa görmüş olsanız da Ayasofya’nın içine girdiğinizde yine etkilenirsiniz.

İster keyifle ister hüzünle olsun, etrafta İstanbul’u seyreden bu kadar çok insan varken onların görüntülerini kaydedip onlar adına kendimce hikayelerini tahmin etmek istedim.

Siz de bu fotoğrafları izlerken eminim ki aklınızdan onlarla ilgili bir cümle geçecektir. Geçmese de uydurun bir şeyler, o sizin fotoğrafınız olsun. 

İyi seyirler…

Fotoğrafların orijinalini görmek için üzerine tıklayın

Tüm portfolyoları görmek için buraya tıklayın...

Youtube kanalımıza abone olmak ve videoları izlemek için tıklayın…