Alev TANRIKORUR – Hayallerinden Uzağa Düşen Çocuk(lar)

O Covit19 pandemisinin karantina mağduru çocuklarından biri.  Zeki, akıllı ve başarılı bir öğrenci. Arkadaşlarını kendisini geliştirecek kişilerden seçmeye özen gösterir. Bu yüzden çok arkadaşı da yok.  Gelecekteki hedefi bilgisayar mühendisi olmak. 

2019-2020 Eğitim yılı başındaki hedefi ise LGS’ de iyi bir okula yerleşmekti. 

Hayatı; okul-ev-etüt-ev arasında geçerken pandemi nedeniyle eve hapsolmak zorunda kaldı. Hapsolmak onun deyimi. Sayısı zaten az olan arkadaşlarıyla görüşememek; günlük eğitim rutinlerini (okul-etüt) uygulayamamak ne  yazık ki onu olumsuz etkiledi. Düzeni bozuldu,  alışkanlıkları değişti.  Online eğitimin okul gibi olmadığını, buna alışamadığını söylüyor. Bu duygu onu derslerinden uzaklaştırdı. Odasındaki düzenini umursamaz oldu. Kendisini bilgisayar oyunlarına verdi. 

Hayatını eve sığdırmakta çok zorlanıyor.  Gergin, şaşkın, umutsuz ve asosyal. Annesi ile birlikte bu günlerin, geleceğini olumsuz etkileyeceği endişesi içerisindeler. 

Onun için; karantinanın kaçıncı günü olursa olsun her gün birbirinin aynısı. Karantina dönemi boyunca izlediğim, her anına şahit olduğum bu genç çocuğun sınav dönüşünde verdiği zafer işaretini uzun süre unutamayacağım. 

DİP NOT: Bu projenin sonlandırıldığı tarihlerde LGS sınavı sonucu belli değildi.  İzlenime sunmak için hazırlıklarımı yaparken, kendisinin de istediği güzel bir okula kayıt hakkı kazandığını öğrendim.  Yeni okul, yeni arkadaşlar için oldukça mutlu ve umutluydu. 

Ama; ne yazık ki Ağustos 2020 ay’ı itibariyle virüsün artışa geçmesi yüzünden okulların açılma durumunun kesinlik kazanmamış olması onu yine dibe çekti…

DİP NOT 2: Hala aynı. Okullar açılıyor kapanıyor. Açılınca gitmeye korkuyor. Kapanınca isyan ediyor. Gelecek korkusu had safhaya çıktı boş vermişliği de aynı ölçüde artışta.

(Haziran 2021…..?)

Alev TANRIKORUR – Hayallerinden Uzağa Düşen Çocuk(lar)

Pandemi Projelerini izlemek için buraya tıklayın…

Pandemi – Tekil Fotoğraf Galeri için buraya tıklayın…

Diğer portfolyoları görmek için buraya tıklayın...

Youtube kanalımıza abone olmak ve videoları izlemek için tıklayın…