Levend Yüce – “Uzun Pozlama” Portfolyosu

Levend YÜCE
1970 İstanbul’da  doğdum. Fotoğrafa ilgim çocuk yaşlarda 8 ve 16 mm film kameraları ile başladı.Bu ilgim çalışma hayatımda medya sektöründe yer almama neden oldu.Yapmış olduğum yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerde ve gezilerde çektiğim kareleri sosyal medyanında etkisiyle pek çok kişiyle paylaşmış oldum. Bununla beraber fotoğraf sevdalısı bir çok insanı tanıma fırsatı yakaladım. Bu durumun getirisi görsel ve sosyal açıdan bana çok büyük katkı sağladı. 

Türkiye’de fotoğraf alanında lider sayılan aylık dijital fotoğraf dergilerinin bir çoğunda çektiklerim yer buldu.Çeşitli karma sergilere iştirak ettim. Fotoğrafın bir çok türü ile ilgilenmeme rağmen çoğunlukla manzara ve uzun pozlama tarzında güzel kareler yakalamayı seviyorum. Halen aktif olarak fotoğraf gezilerine katılmaya , seyahat etmeye ve anı yakalamaya  büyük bir keyifle devam etmekteyim.

Levend Yüce – “Uzun Pozlama” Portfolyosu

Uzun pozlama tekniği; adındanda anlaşıldığı üzere pozlama süresini normalden  daha uzun tutulma halidir. Uzun pozlama tekniği ile çekilen fotoğraflar anı soyutlaştırdığı, insan gözünün göremeyeceği algılanması zor durumların ortaya çıkmasına yardımcı olması sebebi ile estetik açıdan son derece başarılı, beğenisi yüksek masalsı karelerdir. Teknik olarak biraz daha üst düzeyde olmayı gerektiren uzun pozlamanın olmazsa olmazları arasında, titreşimi engelleyecek sağlam bir tripoda,  pozlama sürenizi uzatmanıza yarayacak ND filtre ( doğal yoğunluk filtresi ) ve deklanşöre basarken makinenizi titretmemeniz için kullanılması gereken uzak kumandaya ihtiyaç vardır. Çekimlerimde ışığı dengelemek için birçok derecede ND ve GND filtreyi içinde barındıran kare filtre seti  Nisi 100mm V6 professional kit kullanmaktayım.Bu sayede fotoğraflarımı istediğim süre kadar pozlayıp gerekli etkiyi yakalamama ve ışığı dengeleme şansına sahip olduğum için detay alabilmeme imkan tanımaktadır.

Fotoğrafların orijinalini görmek için üzerine tıklayın

Tüm portfolyoları görmek için buraya tıklayın...

Youtube kanalımıza abone olmak ve videoları izlemek için tıklayın…