Fikriye Er – Portfolyo

Fikriye ER

1965 Adapazarı doğumluyum. Evli ve bir erkek çocuk annesiyim.

Eğitim hayatımı İstanbul’da tamamladım… İş hayatıma 1986 yılında Procter & Gamble’da başladım. 2009 yılında bu şirketten emekli olarak iş hayatımı tamamladım. 

Anafod Anadolu Yakası Fotoğraf Derneği üyesiyim. FIAP’da EFIAP-S unvan sahibiyim. 2017 yılından beri Proje bazında çalışmalara başladım. 2019 yılında Fotogen Sami Güner Kupasında 1.tur katılımcıları arasında Pazartesi Pazarı gösterim ile başarılı bulundum.

Fikriye ER – Renklerin Ülkesi Hindistan Portfolyosu

Hindistan 28 Eyaletten oluşan bir Cumhuriyettir. 1,3 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ve en büyük ekonomisine sahip ikinci ülkesi olmasına rağmen yoksulluk ve beslenme oranları çok yüksek, okuryazarlık ise çok düşüktür. 

Hindistanın en önemli festivali Holi dir. Holi havaların ısınması, çiçeklerin açması, bitki örtüsünün yeniden canlanması baharın gelişinin müjdecisidir. Hint halkı rengârenk toprak boyaları, önce yüzlerine sürüp daha sonra ise birbirlerinin vücutlarına atarlar. İnsanların üzerine dökülen, etrafa saçılan boyalar, baharın gelişiyle başlayan çok renkliliği ve yeniden doğuşu simgeler. Festivalde her rengin kendine has anlamı vardır. Kırmızı masumiyetiyeşil canlılık ve enerjiyi; mavi sakinliği, sarı ise dindarlığı simgeler. Holi Festivali, iyinin şeytana karşı galip gelmesini kutlar ve bir sonraki gün temsili Holika, meydan ateşinde yakılır.

En önemli şehri Varanasi yıkım tanrısı Şiva nın şehridir. Hindular burada ölürlerse reenkarnasyondan kurtulup Tanrı ile bir olacaklarına inanırlar. Dolayısı ile hastalar, elden ayaktan düşmüş yaşlılar ülkenin her yerinden buraya ölümü beklemeye gelir. Çocuklar, hamileler ve yılan sokması sebebiyle ölenler yakılmaz. Onları bir sala koyup, Ganj’a bırakırlar. Ölüm Hindular için çok olağan birşey, ruhun sonsuz yolculuğundaki küçük bir kavşaktır. Varanasi’de mutlaka görmeniz gereken en önemli 2 şey: Kremasyon ve Aarti. Aarti kutsal Ganj ve tanrılar için gerçekleştirilen bir ateş seremonisi. Buddism’de kutsal kabul edildiği için dünyanın her yerinden insanlar buraya hacca gelirler.

2017 yılında Cenk Gendiş ile yapılan Hindistan gezimizden yaptığım seçkilerle sizleri başbaşa bırakıyorum.

Fotoğrafların orijinalini görmek için üzerine tıklayın

Tüm portfolyoları görmek için buraya tıklayın...

Youtube kanalımıza abone olmak ve videoları izlemek için tıklayın…